Schartong met boschampignons, kruidenkaas en pasta

4

40 min


Ingrediƫnten
  • dooierzwammen (girolles of cantharellen)200 g
  • boter
  • peper
  • zout
  • sjalotten2
  • knoflook1 teen
  • tijmenkele takjes
  • laurierenkele blaadjes
  • witte wijneen scheut
  • pasta (fettuccine of tagliatelle)400 g
  • schartongen (= 8 filets)2
  • kruidenkaas200 g
  • citroen1
  • bieslook½ bussel

Bereiding
  • 200 g dooierzwammen (girolles of cantharellen)

Maak de dooierzwammen schoon met een borsteltje.

 
  • boter

Smelt een klont boter in een hoge pan.

 
  • peper
  • zout

Bak de paddenstoelen in de boter. Kruid met peper en zout.

 
  • 2 sjalotten
  • 1 teen knoflook

Pel de sjalotten en snijd ze in halve ringen. Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn en plet met een mes. Doe de sjalot en de knoflookpulp bij de dooierzwammen.

 
  • enkele takjes tijm
  • enkele blaadjes laurier

Voeg enkele takjes tijm en enkele blaadjes laurier toe.

 
  • een scheut witte wijn

Blus de dooierzwammen met witte wijn en laat helemaal droogkoken.

 
  • 400 g pasta (fettuccine of tagliatelle)

Kook de pasta gaar in gezouten water.

 
  • boter

Smelt een klontje boter in een pan.

 
  • 2 schartongen (= 8 filets)
  • peper
  • zout

Kruid de schartongfilets op de velkant met peper en zout. Bak ze op de viskant in de boter. Draai de filets net voor het serveren nog even om, dan zijn ze perfect gebakken.

 
  • 200 g kruidenkaas
  • peper
  • zout

Meng de kruidenkaas onder de paddenstoelen. Breng verder op smaak met peper en zout.

 

Giet de pasta af en laat even afkoelen.

 
  • 1 citroen
  • ½ bussel bieslook

Serveer de pasta met de schartong en een flinke schep champignonsaus. Werk af met snippers bieslook en een partje citroen.

Naar overzicht

4

40 min


Ingrediƫnten
  • dooierzwammen (girolles of cantharellen)200 g
  • boter
  • peper
  • zout
  • sjalotten2
  • knoflook1 teen
  • tijmenkele takjes
  • laurierenkele blaadjes
  • witte wijneen scheut
  • pasta (fettuccine of tagliatelle)400 g
  • schartongen (= 8 filets)2
  • kruidenkaas200 g
  • citroen1
  • bieslook½ bussel

Aanverwante recepten


Steeds super verse producten
Culinaire lekkernijen
Meer dan 30 jaar ervaring