GARNALENBISQUE MET BIESLOOK

4

40 min


Allergenen info
Schaaldieren Schaaldieren
Vis Vis

Ingrediƫnten
  • 500 g ongepelde grijze garnalen
  • 1,5 l visfumet
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 1 sjalot
  • 2 tenen knoflook
  • 1,5 eetlepels tomatenpuree
  • 2 tomaten
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 glas droge witte wijn
  • een scheut cognac
  • een scheut arachideolie
  • kruidentuiltje (peterseliestengels, tijm, laurier)
  • bieslook
  • boter
  • peper en zout

Bereiding
  1. Pel de garnalen. Verhit arachideolie in een pan en fruit er de garnalenschalen in. Giet de olie weg en voeg een klont boter toe aan de schalen.
  2. Snijd de groenten fijn en voeg eveneens toe aan de pan. Laat 2 min. zacht stoven. Blus met de cognac en flambeer.
  3. Voeg de tomatenpuree en grofgehakte tomaten toe. Laat nog 2 min. stoven.
  4. Bestrooi met de bloem, meng goed en laat even drogen op het vuur. Blus met de witte wijn en bevochtig met de visfumet. Kruid met peper, zout en het kruidentuiltje en breng al roerend aan de kook.
  5. Laat 30 min. zacht koken en giet nadien door een fijne zeef. Schep in vier borden en werk af met de gepelde garnalen en bieslook.

 

Naar overzicht

4

40 min


Allergenen info
Schaaldieren Schaaldieren
Vis Vis

Ingrediƫnten
  • 500 g ongepelde grijze garnalen
  • 1,5 l visfumet
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 1 sjalot
  • 2 tenen knoflook
  • 1,5 eetlepels tomatenpuree
  • 2 tomaten
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 glas droge witte wijn
  • een scheut cognac
  • een scheut arachideolie
  • kruidentuiltje (peterseliestengels, tijm, laurier)
  • bieslook
  • boter
  • peper en zout

Aanverwante recepten


Steeds super verse producten
Culinaire lekkernijen
Meer dan 30 jaar ervaring