Assortiment

Verse mosselen

De meest verkochte mosselen in België zijn de Zeeuwse mosselen. Dit heeft alles te maken met de versheid van het product ('s middags opgevist en 's avonds in onze groothandel aangeleverd) en het feit dat er al meer dan 150 jaar een mosselcultuur in Zeeland bestaat. In Nederland komen de Zeeuwse mosselen van nature in twee gebieden voor: de Oosterschelde en de Waddenzee. Sinds de Nederlandse overheid in de jaren '90 het vangstgebied in de Waddenzee drastisch verkleinde is de aanvoer Zeeuwse mosselen jaar na jaar beperkter waardoor de prijzen jaar na jaar duurder worden.

 

Schaal- & schelpdieren

 • Schaaldieren
 • Grijze gepelde garnalen
 • Langoustines
 • Rivierkreeftjes
 • Canadese kreeften
 • Oosterscheldekreeften
 • Blauwe kreeften
 • Amerikaanse kreeften
 • Gambas en scampis
 • Noordzeekrab
 • Kingkrab
 • Schelpdieren
 • Venusschelpen
 • Kokkels
 • Palourdes
 • Vongole
 • Amandes
 • Clams
 • Kreukels
 • Wulken en Bulots
 • Mesmosselen

 

Verse vis

Van verse vis krijg je nooit genoeg!

In ons assortiment verse vis vindt U uiteraard de courante Noordzeevissoorten terug zoals: kabeljauw, rog, roodbaars,tong (in verschillende maten), zeebaars maar ook kweekvissen zoals forel, pangasius, tarbot, zalm.... Hoewel tong en kabeljauw nog steeds de meest gegeerde vissoorten zijn, loont het zeker de moeite om ook minder gekende en goedkopere vissoorten uit te proberen. 

 

Zeeuwse, Franse en Ierse oesters

Zeeuwse Oesters

Voor de jaren '70-'80 waren alleen de Platte Oesters bij ons bekend. Deze oesters werden voornamelijk in het Grevelingenmeer gekweekt en vergden heel wat handenarbeid. Door zaadsterfte werd het oesterbestand  in die jaren zo hard aangetast dat men op zoek is gegaan naar alternatieven. In Japan werd zo een oester gevonden waarvan men dacht dat die waarschijnlijk goed in onze wateren zou gedijen en zo is de Creuse Oester ontstaan. Deze groeit zo goed in de Oosterschelde en het Grevelingenmeer dat de smaak ervan zich volledig heeft aangepast. In Zeeland beschikt men dus  maar over 2 soort Zeeuwse oesters: de platte en de creuse, er zijn geen varianten.

Franse Oesters

Niet zo voor de Franse oesters: ook in Franse oesters kan men het onderscheid platte en creuse oester maken, maar in de creuse krijgt men dan nog een oneindig aantal varianten.

De platte oester heet 'Huître de Belon' en de creuse dankt haar naam aan de regio waar ze gekweekt wordt: Mont-Saint-Michel, Caen, St. Malo, Cancale, Belon, Ile de Ré, Ile d'Oléron, Arcachon, Bassin de Thau,... Hun smaak en kleur varieert volgens het kweekgebied en de aanwezigheid van plankton, algen, zoetwater,... Als U op vakantie in Frankrijk oesters eet, dan kan de smaak dus van regio naar regio veranderen en u zal ook merken dat de prijs ervan gevoelig lager ligt. Dit komt enerzijds uiteraard door het transport dat niet gerekend wordt maar ook door het btw percentage op de oesters; in Frankrijk worden ze aanzien als 'gewone voedingwaren' met 6%btw, in België echter worden het 'luxe voedingswaren' en stijgt het btw percentage naar 21%, vandaar.

Andere afkomsten

Naast de alom gekende Zeeuwse en Franse oesters kan je bijna overal ter wereld waar er wateren zijn oesters vinden. Deze hebben dan telkens weer een andere vorm of smaak maar zoals steeds zijn ze het lekkerst 'ultra vers'!

Zo zijn er de zeer fijne Ierse oesters, ook platte en creuse - de Engelse Cochester, de Portugese, de Italiaanse, de Chileense, de Amerikaanse, ...

 

VORM van de oester:

Platte oesters: 

Deze oesters hebben een platte, ronde vorm en groeien jaar na een 'ringetje' bij. Ze zijn verkrijgbaar van af 1/° de kleinste maat (ook wel papillon genoemd) tot 6/° de zeer grote maat (in Frankrijk noemt men ze wel eens de pied de cheval). Hun smaak is zeer verfijnd maar door de zeer arbeidsintensieve zorg blijven ze vrij duur.

Creuse oesters:

Deze oesters hebben een 'putje=creu' in de schelp waardoor ze het zeewater beter vast houden en een langere bewaartijd hebben. Ze zijn verkrijgbaar in 4 maten: nummer I (de zeer grote) nummer II (de middelgrote) nummer III (de gewone) en nummer IV (de kleine). Ze zijn makkelijk te kweken maar worden vrij snel té groot waardoor ze niet meer gewenst worden door de consument.

 

Conserven, gerookte en gemarineerde vis

 

Gerookte vis


Dagelijks beschikbaar: gerookte forelfilet, gerookte haring, gerookte heilbot, gerookte makreel, gerookte palingfilet, gerookte sprot en sprotfilet, gerookte zeepaling. Voor het aperitief: warm-gerookte zalmblokjes.

Maatjes

Naast hun uitzonderlijk lekkere smaak is deze vette vis ook rijk aan veel waardevolle voedingsstoffen: eiwitten van hoge kwaliteit, goede vetten, vitamines, mineralen en vooral ook aan omega 3. Dit beschermt ons tegen hart- en vaatziekten en is ook nog eens erg gunstig voor de ontwikkeling van onze hersenen en ogen. 

In onze winkel kan U voor verse maatjes enkel terecht tijdens het hoogseizoen, ttz van +/- 2de week van juni tot eind september. 

Wij serveren ze niet het hele jaar rond omdat wij overtuigd zijn dat ze steeds zo vers mogelijk gekuist moeten worden en dus enkel te verkopen in het hoogseizoen.

Visconserven

Koude tapa's

Voor bij het aperitief of gewoon gezellig bij een drankje: onze koude tapa's: ansjovis, calamares, olijven, zongedroogde tomaten, gekookte scampis en gambas, wulken, kreukels, ongepelde garnalen,...

 

Onze zeevruchtenschotels

NINO SEAFOODBOOT € 58,00/pp (min 4pers.)

Per persoon: Halve kreeft van 700-750 g, kingkrabpoten , halve krab, langoustines,  4 creuse oesters , mesmosselen, bulots, palourdes.

 

          

FONDUESCHOTEL (4 pers) € 25.00/pp (min 4pers.)

Per persoon: Tongrolletje met mossel, scampis, victoriabaarsfilet, coquille, zalmfilet, kabeljauwhaasje, + 1 l fonds currysaus en provencaalse saus.

           

FIJNPROEVERSSCHOTEL € 30,00/pp (min 2pers.)

Per persoon: Ongepelde garnalen, gerookte zalm, gekookte zalm, halve gerookte forelfilet, halve tomaat-garnaal, abrikoos met tonijn,scampi. 

               

NEPTUNUSASSORTIMENT € 45.00/PP (MIN 2PERS.)

Per persoon: Halve kreeft van 700- 750gr, scampis, gambas, langoustines, halve tomaat-garnaal, ongepelde garnalen.                                          

      

GEKOOKTE ZALMFILETSCHOTEL € 21.70/pp (min 8pers.)

Per persoon: Gekookte zalmfilet met garnituur van halve tomaat-garnaal en langoustine of gamba

.

MAR Y SEAFOODSCHOTEL KREEFT € 45.00/pp (min 2pers.)

Per persoon: Halve kreeft van 700- 750gr, gambas, 4 creuse oesters, kreukels, bulots, palourdes en ongepelde garnalen.

 

Steeds super verse producten
Culinaire lekkernijen
Meer dan 30 jaar ervaring